منتديات الحزين فلسطين

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات الحزين فلسطين

مرحبا بكم في منتديات الحزين فلسطين


    "البيض باللحمة المفرومة" (جعان )

    HeMa AhLawY
    HeMa AhLawY
    المدير
    المدير


    الدولة : فلسطين
    ذكر
    عدد المساهمات : 813
    نقاط : 1943
    تاريخ التسجيل : 27/02/2010
    العمر : 37

    "البيض باللحمة المفرومة" (جعان ) Empty "البيض باللحمة المفرومة" (جعان )

    مُساهمة من طرف HeMa AhLawY الأحد مايو 02, 2010 9:13 pm

    "البيض باللحمة المفرومة" (جعان ) Eggggg-in-text




    لمقادير:
    5 بيضات مسلوقين ومقشرين
    350 جرام لحمة مفرومة
    بصلة متوسطة مفرومة
    ملح + فلفل أسود + بهارات مشكّلة
    بقسماط مطحون
    معلقة دقيق

    الطريقة:
    1- نضيف البصل على اللحمة المفرومة ومعاها الملح والبهارات والفلفل الأسود، وبعدين نحط البقسماط لحد ما اللحمه تتماسك.

    2- نجيب البيض المسلوق ونقلبه في قليل من الدقيق، علشان يساعد على إن اللحمة تلتصق به، وبنغلّف البيض باللحمة بحيث يكون سمك اللحمة المفرومة على البيض حوالي 1 سم.

    3- لما نخلّص كمية اللحمة، نغلف كورات البيض باللحمة المفرومة بقليل من الدقيق المتبل بالبهارات (يعني غلاف رقيق جدًّا من الدقيق).

    4- نقلي كرات البيض باللحم في زيت غزير مغلي لحد ما تحمر، وبعدين نوطي عليها النار شوية علشان تستوي كويس، ونقلبها بحرص، ونطلعها من الزيت على ورق نشاف، ونقطع كل كرة إلى نصفين بالراحة بالسكينة وهيبقى شكلها حلو جداً؛ لأن الصفار هيكون باين وبعدين البياض وبعدين اللحمة، وممكن تزيني الطبق بالخضروات الورقية وشرائح الليمون.. وبالهنا والشفا..


    جعااااااااااااااااااااااااااااااااااان

    مين هيعزمني

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد مايو 12, 2024 11:08 am